Utbytesstudent i  Australien !

Vecka 4

Dag 21 

Det var åter i bilen igen för att fortsätta resan till Gold coast. Det blev endast 4 h i bilen vilket var väldigt skönt. Väl framme träffade vi uncle Simon som är Adis bror, hans fru Alli och deras två barn Grace and Harvey. Allis mamma var också där. Vi hade lunch i deras lägenhet som är på markplan vid stranden, underbart! I julklapp fick vi biljetter till cricket i Brisbane så alla killar plus jag och Hannah åkte dit. Jag var först väldigt skeptiskt och tänkte att det blir väl lika tråkigt som på tv men det var väldigt kul! Skulle inte sätta mig framför tv:n och titta på det men live var en helt annan sak. Hela atmosfären var otrolig!! Det var Brisbane heat vs Melbourne Stars. Brisbane vann med en poäng så det gjorde det hela lite mer spännande. Det var 26,788 i publiken. Sedan åkte vi tillbaka till vår lägenhet på gold coast. 

Dag 22 

Dagen började på stranden i de gigantiska vågorna. Vilket var super häftigt men man trodde typ man skulle dö var och varannan minut eftersom det är så mycket strömmar och vattnet bara pressar ner en under vattnet. På eftermiddagen åkte vi till ett shoppingcnter så fick med mi nytt smink, alltid lika kul. 

Dag 23

Jag gick upp tidigt för en pw men det visade sig vara på tok för varmt så gick tillbaka och la mig vid poolen istället. Låg inte där speicellt länge heller. På eftermiddagen åkte vi till ett annat shopping ställe. Killarna såg the hobbit och vi tjejer fixade naglarna för nyår. 

Dag 24 New year's eve

Idag var det nyårsafton och det känns så konstigt att för ett år sedan visste jag att jag skulle som utbytesstudent men hade ingen aning om vart eller vad jag ens kunde förvänta mig. Vi gick alla upp väldigt tidigt för att bada på stranden. Det var super fint väder och vågorna var perfekta inte alls som första dagen. Efter ett par timmar där gick vi upp till poolen och hade nips and dips. På kvällen satt vi vid Uncle simons lägenhet och hade skaldjur med ljudet från vågorna och en stjärnaklar himmel. Så avslutet på 2014 spenderades på bästa sätt och 2015 börjades med raketer, dock inte alls så mycket som i sverige men jag hade velat vara i Sydney för dem raketerna är helt amazing. 

Dag 25 

Jag var uppe tidigt för att gå min morgon pw. Idag blev det längre runt och mycket bättre. Det blev trapptränng och backträning. Sedan låg jag vid poolen igen, underbart väder och livet rullar på. Vid lunch åkte vi till surfers paradise, oj vilket ställe och som jag älskade det! Storstad med massa snygga killar och lång strand! Ett av dem ställena jag hade kunnat tänka mig och bo på efter studenten. Vi åt lunch på surfers paradise beach club och sedan låg vi på stranden. 

Dag 26 

Idag var det sista riktiga dagen vi hade på gold coast så vi hyrde en BBQ båt som vi var ute med på tweed river. Det var the Smith family och Adis bror med family. Vi fiskade och badade och hade en väldigt mysig dag. På kvällen var där en mat marknad på andra sidan gatan med mat från delar av världen vilket var himla kul och se. Så vi hade en typ av stark kyckling med ris i en wrap, väldigt gott. 

Dag 27 

Idag var det dags och säga hejdå och börja resan tillbaka till Alice. 1/3 är gjort vilket är 10 h i bilen. Jag var redan trött på det för det ända så finns och se är spinifex och röd sand. Vi stannade över natten i Charlesville. 

Dag 28 

Åter i bilen igen för 12 h. Vi stannade i mount Isa vilekt är en gruvstad. 

Dag 29 

Åter i bilen igen för 12 h..... Men nu är vi äntligen tillbaka efter 4 underbara veckor då jag har fått sett så otroligt mycket som jag aldrig ens hade kunnat drömma om! Under de 3 dagarna i bil såg vi runt 30 bilar och lastbilar, 500 döda kängrus, emus, wild turkey, eagles, goannas och en massa andra djur. Det är först nu som man faktiskt förstår hur stort Australien är och hur stor yta som är helt tom. Bilder från mitt äventyr finns på Facebbok under albumet 7,6,5,4,3,2,1. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas