Utbytesstudent i  Australien !

Händelserik vecka

Oj vart ska jag börja? haha
Förra fredagen flög jag till port lincoln och möte upp de andra utbytesstudenterna vilket var väldigt kul och träffa alla igen. Det var Johanna (österrrike), Guia (italien), Simon (switzerland), mimi (tyskland) från det andra distriktet och från mitt distrikt var det Veikko (finland), Janne-Marie (tyskland), Diane (frankrike), Mel (frankrike), Pascal (switzerland) och Gus (belgien) det var även 4 st som precis kommit hem från deras år. Så på fredagen hade vi pizza och gjorde inget speciellt. 

På lördagen var det upp tidigt för att åka och surfa. Det var väldigt kul men väldigt frusterande och jag har skrapsår överallt plus ett stort blåmärke på revbenen haha fast jag stod upp 3 gånger och var imponerad av detta. På eftermiddagen åkte vi till en national park och matade kangroos, fåglar, emus, vatten buffalo och massa andra djur. På kvällen åkte vi till Marina hotel och hade middag, jag hade väldigt god sallad med färsk tuna. 

På söndagen var det inte upp lika tidigt men nästan. Det var dags för att åka ut och simma med tonfisk. Det var en super häftigt upplevelse och de var så mycket större än jag kunde föreställa mig. På eftermiddagen åkte vi in till port lincoln och var på stranden. 

Måndag, dags och åka hem igen. Kändes underbart när jag kom till flygplatsen i Alice och hela familjen tog emot mig! 

Tisdag var det dags för skola, dock endast en dag för i onsdags var det camping som gällde med hela year 12. Jag kan ärligt säga att jag har inte varit speciellt förtjust i skolan och det har varit en vånda varje morgon när jag har varit påväg öven fast jag har kompisar och så, så trivdes jag inte jättebra men efter jul och speciellt efter campingen så älskar jag year 12. Där finns så många härliga människor och det är nu jag har insett att delar av mitt liv faktiskt är här och har en stor plats i mitt hjärta. Vi har fokuserat mycket på positiva saker och stärkt banden mellan alla i klassen, olika samarbetesövningar och liknande. Väldigt kul! 

Framöver så är jag i alice springs i två veckor till och sedan är det nytt på nya äventyr igen men det berättar jag om senare! 

 

 

Puss och kram! 

19 Februari

Vart ska jag börja, känner att denna blogg går utför, haha. Jag har flyttat tillbaka hem och nu är hela familjen hemma igen. Känns skönt och bli lite ompysslad igen och inte behöver göra mat, städa, tvätta, diska och allt varje dag. Tyvärr blir det inte så speciellt länge. 

Förra helgen igen var jag ute med Madis familj och deras kompisar at clay pants, vi körde fyrhjuling och hade en underbar dag, solen strålar här och det är 39 grader varje dag. 

På torsdagen kom Megan and ruben över och vi hade middag, väldigt härligt gäng. 

I fredags var jag i skolan och sedan stannade jag kvar för Round square activite, vilket är alla som vill åka som utbytesstudent med skolan måste vara med i, vår skola är med i round square så åker man som utbytesstudent i 3 månader overseas. Så det var 100 elever som kom. 

Helgen som var bodde jag och Tassie hemma själva, vi hade en väldigt lyckad helg. I fredag såg jag och Madi NRLs tränings game som spelades här, oj vilka killar alltså... haha. Sedan åkte jag till cricket vilket var extremt tråkigt men sällskapet var hur kul som helst så det gjorde allt mycket bättre. Sedan efter det drog vi ut och det blev en väldigt lyckad kväll. På lördagen såg vi underbelly som är en serie om Melbourne under 1995-2004. På kvällen var vi först på ani Juie and Uncle paddy's 50th birthday party. Sedan drog vi ut igen för ännu en lyckad utgång, På söndagen var det fortsättning på underbelly. Sen såg vi Fifty shades of grey, smått besviken men den var helt okej. Jag föreställde mig inte den killen framför mig när jag läste boken, haha. 

Denna veckan har det inte hänt så mycket, skolan rullar på och jag är på gymmet nästan varje dag. Jag nämnde att jag började med ett tränings program och jag älskar det! Har tappat 4 kg under 4 veckor och är nu inne på min femte vecka. Kroppen är helt död efter 28 minuters träningspass vilket är helt otroligt. I morgon fredag åker jag till Port Lincoln och träffar de andra utbytesstudenterna så kommer uppdatera igen på måndag när jag är tillbaka. Så länge ha det så bra! xxx 

Down under

Skolan rullar på i sitt tempo och det händer inget speciellt. Min värdmamma är iväg i Port lincoln och nu har resten av familjen åkt så jag har flyttat tillbaka till min första värdfamilj igen, de blir aldrig av med mig, haha. 

I tisdags blev min plånbok stulen från min väska i Year 12 area vilket irriterar mig så fruktansvärt mycket men tydligen vet inte folk skillnanden på mitt och ditt. 

I toesdags bestämde jag mig för att jag behövde en förändring så jag bestämde mig för att färga mitt hår ombre brunt, har inte riktigt bestämt mig om jga gillar det eller inte men jag ska förmodligen bli lite ljusare men inte helt blond igen. 

Jag har inte berättat om det nya träningsprogrammet jag har börjat så tänkte berätta lite om det. Personen som har programmet heter Kayla itsines och finns på instagram. Jag köte hennens bbg och nutrition eBook och jag älskar det. Jag har nu gjort 3 veckor och känner mig redan starkare. Under de första två veckorna hade jag träningsvärk varje dag och kunde knappt röra mig men den senaste veckan har jag bara haft lite. Om ni vill ha ett bra träningsuppplägg tycker jag verkligen ni ska kolla in det. 

Det var allt för mig för tillfället! Ha det så bra, puss 

Upp