Utbytesstudent i  Australien !

Allting har ett slut

Allting har ett slut och det hade även förra veckan som spenderades i Melbourne and Sydney. Förra måndagen flög vi till Sydney och jag har aldrig varit så rätt i ett plan som jag var då. Vinden var över 100 km/ h och vi kunde inte landa. Efter alla flygolyckor som har varit tänkte jag bara på att det var enklare att flyga tillbaka till Alice men efter 1h försök till landning nådde vi asfalten hela. De 48 timmar vi spenderade i Sydney var det regn hela tiden, det slutade inte regna. Vi besökte olika art gallery, hade photoshops och olika föreläsningar. Vi bodde precis under Harbour Bridge på YHA så vyn över Sydney var helt fantastisk. På photoshopen använde vi filmkameror och fick sedan framkalla filmen med olika kemikalier. 

På onsdags kvällen flög vi till Melbourne och landade inte förens sent på kvällen efter en massa förseningar p.g.a. vädret. På torsdagen gick vi till ett art gallery och sedan hade vi fri tid och shopping! Efter det såg vi Advantage 2, inte riktigt min typ av film men ja ja. På fredagen hade vi massa olika art gallery och gå till och efter ett tag var jag hysat uttråkat. Det bästa var top art, där de bästa year 12 i Victoria ställer ut och man kunde inte tro att det var folk i ens egen ålder som gjorde all art. På kvällen var vi och såg AFL at MCG. Det var Melbourne vs. Richmond, jag gick för Melbourne och gissa vem som vann!? MELBOURNE!! AFL är väl inte riktigt för mig men nu har jag gjort det. Det var ändå en häftig upplevelse. 

På lördagen var det ANZAC- DAY, vilket är anniversary av landning på Gallipoli 1915. Det är ett minne av Australians som dog i kriget. I år var det 100-årigt anniversary så i Melbourne  var det extremt stort. Vi gick upp 3am för Dawn service sedan var det en parade genom stan med alla cadets. Vi bar poppy flower som ett minne och alla pengar går till olika fonder för militären. På eftermiddagen var det shopping som gällde. Solen var framme nästa under hela vistelsen i Melbourne förutom på lördagen då det var regning och kallt hela dagen. 

På söndagen flög vi tillbaka till Alice Springs. Jag var i skolan måndag och tisdag men har varit hemma sjuk onsdag och torsdag. I morgon åker jag på min rock to reef safari för 3 veckor med 40 andra utbytesstudent och det ska bli väldigt kul, är väldigt excited!! Jag kommer inte och blogga under dessa tre veckor men när jag kommer hem kommer det en uppdatering om va jag har haft för mig! Ta hand om er!! xxxx 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas