Utbytesstudent i  Australien !

Födelsedag och paket hemifrån

Igår var det mina värdmammas födelsedag. Jag och min syster gjorde en gristårta eftersom hon har börjat älska grisar, haha. Tårtan tog 6 timmar och göra. VI behövde 2 tårtbottnar men en av de gick sönder så det var bara och börja om och göra allt igen. Sen slutade ugnen fungera ex antal gånger så varje kaka tog 60 min i ugnen. Men det var ljuvligt god när den väl var klar. 

Idag var jag, Hannah, Peta (familjekompis) och hennes två barn på badhuset därefter har jag bara legat vid poolen. Idag är det 37 grader varmt och strålande sol, perfekt vårdag, hahah. Idag anlände även ett efterlängtan paket. Tack mamma och pappa. Nu ikväll ska alla tre värdfamilejr träffas, ska bli trevligt och se alla. Det var allt för mig. Xx

 

 

 

 

 

 

Morgon rundor- pair party- 2 mils cykling

Detta blir ett inlägg med mycket bilder. De två första är från våra morgonrundor, då jag, min värdmamma och värdpappa går upp klockan 6 för att gå en timme. De senaste gångerna har vi gått uppe på kullarna, vilket är en fantastisk vy över alice och landskapet runt om. Vi har de senaste dagarna sett en massa kängrus. 

De tre andra bilderna är från en par fest i fredags. Man skulle gå två och två eller fler och klä ut sig till samma sak. Vi var fyra tjejer som klädde ut oss till cadet's. 

De två sista bilderna är från när vi cyklade 2 mil i söndags till Simpsons gap. Vilket är ett gap i Mac donell range. När vi kom fram hade vi BBQ och där såg vi även massa wallabi, vilket är små kängrus. Jag satt 2 meter från en av de. 

 

Jag och Caity

Jag och Holly 

Jag och Alica

Hela gänget, stor familj här borta 

Touch football och quiznight

I fredags spelade jag touch football för första gången. Touch är som rugby men man tacklas in, utan istället touchar man varandra och då går bollen över till en annan spelar i laget. Det är väldigt mycket regler så det är svårt och förklara men kul var det. Vi mötte ett av de bästa laget i serien så tyvärr förlorade vi. Nästa säsong ska jag förmodligen börja spelar, det blir nog ett lag med min familj då vi är 7 spelar nästa säsong. På  lördgen var det väldigt lugn fram till kvällen då det var rotarys quiznight. Det var väldigt svårt då frågorna endast var om NT, vilket är delstaten där jag bor och det var även svårt och förstå vad han som pratade i mikrofånen sa. Senare när det var slut stack jag hem till en kompis och därefter drog vi ut så kvällen slutade väldigt bra. 

Nu är det sista veckan innan lov och det känns väldigt skönt! Idag är det 2 veckor till jag flyger till Adelaide för att möta de andra utbytisarna. Om 4 veckor fyller jag 18, overkligt och det ska bli så kul. Idag i skolan var det överlämning av alla prefects (folk som är ansvariga för olika saker, tex. olika årskurser, musikalen, year book), school captain och house captain. Vi har 6 olika hus där det är 120 elever i från alla årskurser. Det var allt för mig så länge. 

 

 

 

Tur

I helgen var det som tidigare nämnt hästrace. Ja det var som man sett det i amerikanska filmer, väldigt uppklätt och alla gick runt med ett glas champange men det var trevligt. Jag har på något sätt dragit med med någon tur över familjen Smith. Först vann Caleb och Hannah sin grand final i touch football, sen vann Caleb sin grand final i Rugby, därefter vann vi henley on todd för första gången på 52 år, sen vann Hannah sin grand final i netball i lördags. Så i söndags skulle vi beta på en häst. Jag valde 4 och alla var överens om detta. Vi beta 10Adollar och vilken häst tror ni vinner? om inte numer 4? så vi vann 64 Adollar. Så nu vill ingen i familjen att jag ska lämna haha.  

 

Endast 2 veckor kvar till det är lov och det ska bli så skönt! 

 

Jag och min broder Caleb 

Alltid lika fina är vi!! 

Min andr broder är över på Sunshine coast så jag har tagit över king size bädden i huset. Jag sover som en liten prinsessa!! 

Ha det så bra! Xx 

2 månader- 8 veckor- 56 dagar- 1344 timmar

Så länge har jag befunnit mig i Alice spring idag. Det finns väl inte så mycket mer och säga än vad jag tidigare har sagt. Jag trivs väldigt bra kan jag bara meddela. Igår åt jag kängru korv och ja, det var ju inget jag skulle rekomendera men det var häftigt och prova men nu har jag gjort det och aldrig igen, haha. Igår vr jag även på skolans musikal, de spelade upp Spamalot. Min värdpappa tvingde mig i onsdgs och se Monty Phyton and the Holy Grail. Jag tyckte detta var den tråkigaste filmen jag någonsin sett och tänka att om musikalen bygger på detta kommer jag sova genom hela musikalen men det visade sig att så inte var fallet. Musikalen var hur rolig som helst och jag skrattade mig igenom hela alltet! Så himla bra och man märkte verkligen vilken knasig humor de har här.

 

I helgen är det både hektiskt och lugnt. I morgon åker min broder till Sunshne coast och är borta en vecka så vi ska läman honom på flygplatsen. Min syster spelar grand final i netball så det ska vi kolla på. Sen blir det gymträning och middag med ett par släktingar på lördag kväll. På söndag är det hästrace med Rotary hela dagen, hoppas att det blir trevligt. 

 Ha det så bra!! Xx 

Hopplös häst... haha

Som ni vet har jag börjar rida här borta. Hon heter Princess och det säger väl en det, haha. Idag skulle vi hoppa. Att hoppa en dressyrhäst i en dressyrsadel är inte det lättaste. Så efter 3 hindret låg jag på marken istället. Det var bara en tidsfråga innan detta skulle hända men hon är en kul liten ponny. 

 

När jag var liten ville var jag helt uppgiven över att mamma inte kunde göra inbakade flättor men nu har jag en till mamma som kan göra alla möjliga frisyrer (jag älskar dig ändå mamma där hemma!!) Denna veckan har jag haft inbakade, utåtbakde flätta och idag blev det inbakad fiskbensflätta. Tyvärr har jag ingen bild på det men det blir nog fler gånger så någon gång kommer det bild på det. 

 

Annars rullar dagarna på, skola, gym, häst, touch och så vidare. Idag bokades en resa till adelaide den 9 oktober till 13 oktober. Jag ska under dessa dagarna befinna min på en gård och bo där med de andra utbytisarna. Ska bli väldigt trevligt! Det var allt för mig, ha det så bra. 

 

XXX 

7 veckor

Idag har jag varit i Alice i 7 veckor. Oj vas snabbt tiden har gått. Alice är väldigt annorlunda till hemma men det är just det som gör det så häftigt! Allt jag får uppleva här som jag aldrig hade fått sett hemma det är fantastiskt. Det är inte så mycket planerat denna helgen så det känns väldigt skönt! I morgon är det farsdag här, så vi får se vad det blir. 

 

Igår var jag först på tjejmiddag med ett nytt gäng tjejer som jag inte tidigare umgåtts med. Det var väldigt trevligt och maten var ljuvlig! Vi sa hejdå till Claudia som åker tillbaka till England idag, väldigt tråkigt men jag hoppas jag får se henne overseas när jg kommer hem. Efter middagen bar det av till fest. En tjej i min klass, hennes pojkvän hade 18-års fest. Skulle väl inte direkt säga att det var en lyckad fest men det var helt okej. Middagen var betydligt bättre. Aja så är det ibland. Längtar tills jag fyller 18!! 

Idag är det även två av mina bästa kompisars 18-års dag och jag önskar Sara och Milli en fantastiskt dag!! GRATTIS! 

 

Hoppas ni har det bra hemma! 

Adelaide

I helgen var jag som tidigare nämnt i Adelaide. Jag och min kontaktperson flög dit på fredagen. Där mötte vi upp ett äldre par som är ansvarig för distriktet. Vi åkte från flyplatsen till ett par stugor där vi skulle bo. Välidgt små stugor och sängarna var så små att jag inte kunde ligga raklång... Vi åkte därefter till en stor marknad och åt fisk. På lördagen var det upp tidigt för att träffa alla andra utbytisar.Väldigt trevligt och alla är underbara! Träffade en svensk som heter Sofia, flög med henne från Sverige till Thailand. Väldigt trevligt och det kändes skönt och prata svenska för en gång skull. Ska träffa alla utbytisar i oktober igen, ska bli kul! På kvällen träffade vi min ett par som var med i samma klubb som min faster var utbytis i, väldigt trevligt och det var kul och prata med någon som kände till min familj så väl. På kvällen åt vi asiatisk mat och det smakde ljuvligt! På söndagen var det tillbaka till Alice. Jag välkomnades med en stor bunch och hela huset var fullt med folk. Då menar jag fullt, vi var 20 pers vilket är vanligt att vi är i denna familj. 

 

Idag är det 1 september och första vårmånaden. Temperaturen var 32 grader och jag är överlycklig! Är väldigt glad över att jag hamnat här. Fick reda på en massa resor jag ska göra men jag berättar om det när det närmar sig. Här kommer lite bilder från helgen. 

 

 

 

Sandstränderna i Adelaide, ohh saknar vattnet! 

 

Underbara vänner, det är läskigt hur snabbt man kan bli vän med vissa. 

Mimi från Tyskland, Diane och Mel från Frankrike och jag från Sverige

 

Min svennekompis! 

Min fasters kontakter, Grant och Jo. 

 

Upp