Utbytesstudent i  Australien !

Födelsedag

Igår vaknade jag upp med massor med ballonger i hela rummet, haha. Därefter ringde mamma och Kajsa och sjöng för mig, mycket fint. Hannah kom sedan in i rummet och sa att jag var tvungen och lyssna på radion. Där sa de Grattis Olivia på 18 års dagen önskar din värdmamma, pappa, Lachlan, Caleb, Amiee och Hannah. Sedan blev det paket öppning, köpte mig en parfym, fick en berlock till mitt armband som var nummer 18. 

I skolan fick jag blommor från Madi, sedan skulle jag gå till idrottslektionen och där hoppas Holly och caity fram med blommor och cupcakes, haha underbara männiksor. På rastn fick jag en underbar tårta, mudcake, bilder kommer senare. 

Senare på kvällen var jag ute och åt med ett gäng tjejkompisar. En underbar dag, det ända som fattades var alla där hemma. Idag är det min värdbror Lachlans 18 års dag så i morse fick vi en present tillsammans. VI SKA KLÄTTRA HARBOUR BRIDGE I SYDNEY!! Det kommer bli så häftigt!! 

Nu ska vi snart ut och äta på samma restaurang som jag var på igår, sportie men denna gången är det med värdfamiljen och familjekompisar. Ha det så bra! xx

Några timmar kvar, aussie tid

Om bara några timmar blir jag 18, ÄNTLIGEN!! Det känns så overkligt och konstigt. Det är mycket som är planerat och mer om det kommer b.la. ett halloween party på lördag för mig och min border som blir 18 på fredag. 

Igår var jag och några kompisar på casa nostra och åt mat för att fira Holly som blev 17, god mat och trevligt sällskap. Idag hade jag en presentation för hela skolan och oj vad nervös jag var, trodde min kropp skulle skaka sönder men jag överlevde, inte den bästa presentationen men det gick helt okej. Nu måste jag gå och lägga mig, puss och kram till er alla där hemma. 

Hot air ballon

Mitt 18-års firande har börjat. I söndags gick jag upp 3.15 am för att åka iväg mitt ute i ingenstans land och från där flyga luftballong. Det var väldigt vackert med soluppgången och se Alice springs från ovan. Häftigt uppleves! Detta var min födelsedagspresent från min rotary club så nu är invingingen gjord och denna veckan kommer det bara fortsätta, mer och det senare! Ha det så bra! 

 

 

Adelaide

Hej och förlåt för super dålig uppdatering, har inte haft lust att skriva men här kommer äntligen ett inlägg. I måndags kom jag hem från Adelaide. Jgg åkte i torsdags förra veckan och blev upphämtad av en man från rotary. Han tog mig ner till stranden där jag mötte upp Mel, Mimi och Pascal (utbytesstudenter) vi badade och solade, kändes underbart och se vatten igen. Därefter gick vi lite på stan och jag köpte min egen 18-års present. bara 5 dagar kvar!

På fredagen åkte vi till Black point och möte upp Gus och Jaz (utbytisar) och sedan bar det av till vårt beachhouse där vi skulle spendera helgen. På lördagen var det först bilfärd en timme till en gård där vi skulle raka får, fånga får, köra fyrhjuling och titta på alla maskiner. På eftermiddagen var det knee- boarding och segling. Älskar knee-boarding, ni som inte testat borde göra det men dagen efter upptäackte jag muskler jag inte trodde existerade. PÅ kvällen kom en massa rotarianer från Maitlands klubb som sponsrade hela helgen så det blev mycket prat om och om igen vart man kom ifrån, vart man bodde, vad föräldrarna jobbar med osv. 

På söndagen var det att säga adjö till alla igen, tråkigt nog. Jag åkte tillbaka med Mel och Pascal eftersom mitt flygg var på måndagen så vi såg film och tog det allmänt lugnt på söndagen. 

Denna veckan har det varit första veckan på term 4, endast 7 veckor kvar till sommarlov. Här kommer en del bilder från helgen. 

Här är där vi bodde. 

Knee boarding 

Pascal, jag, Jaz och gus. Mel fick tyvärr ta bilden 

 

Gone girl- poolhäng- avfärd

I tisdags var jag hemma och gjorde ingenting, kollade film och bara tog det lugnt. På kvällen var jag dock på bio med Holly och Arielle. Vi såg Gone girl, ingen film jag skulle rekomendera. Det är en thriller som handlar om ett par, där frun planerar ett mord på sig själv men vänder det mot sin man och sedan försvinner hon. Väldigt konstig film och slutet gjorde en så fruktansvärt frustrerad. 

I onsdags hade jag och en familjekompis, Jarrad konitionsträning. Vi klättrade Mc Gillen och jag trodde jag skulle dö, det var fruktansvärt jobbigt men kändes underbart efteråt. På eftermiddagen låg jag vid poolen i 32 graders värme och bara tog det lugnt. 

Idag åker jag till Adelaide och kommer tillbaka på måndag så jag berättar allt då. Ha det så bra! xx 

Rock wallabi- photo shot- party handling- grand final- skoshopping

I fredags var jag, Hannah och JP och matade vilda rock wallabis. När det börjar bli mörkt kommer de ner från berget och så sitter en massa folk där nere och matar dem. Det var super häftigt men de stora var läskiga. En av wallabisen som vi matade hade en bebis i som tittade ut, så söt. 

I lördags var det först inhanding för festen men sedan kom vi underfull med att vi ska ha en partyfixare, det kommer bli grymt! Jag har även besällt min dräkt och köpte nu skor igår så det kommer upp bild på det lite senare. På eftermiddagen hade vi photo shot för framsidan av dagens tidning. Henly on todd vann årets event och därför är vi på framsidan. 

I söndags var det grand final i rugby. Det stod mellan Rabbithos (bunnies) och Bulldogs. Bunnies har inte vunnit på 43 år. MIn värdpappa är ett stort, mega stort fan av bunnies och går verkligen in för det så hela huset bestod av grönt och rött och alla bar bunnies kläder. Eftersom jag har tydligen haft en hel del lycka här så var pressen stor på mig att bunnies skulle vinna och vem tror ni vinner om inte bunnies. Så familjen är väldigt glad och chansen är ännu mindre att jag får åka hem nästa år. 

Idag tisdag har jag bara tagit det lugnt, känner mig vuxen jag har tvättat, haha. På torsdag åker jag ner till Adelaide för att över helgen bo på en farm. Vet inte riktigt vad vi ska göra men det ger väl sig. Här kommer några bilder från fredagen. 

 

step up- desert park- lunch- lokal

I onsdags var jag, Hannah och JP (styvmormor till Hannah) och såg step up all in. Det var en riktigt måbra film, har alltid tyckt step up varit bra, man blir glad av att se de. Så se den om ni gillar step up. Det tråkiga var att det är inte exakt samma skådespelar och det gör det lite tråkigt menmen. I torsdags var jag, Hannah, Peta och hennnes två barn på desert park. Det är en park med alla ökendjur. Så vi såg allt ifrån fåglar till dingos till kängrus med mera. Treligt och mysig dag! 

Idag var jag först på lunch med min kontaktperson och därefter har vi kollat lokal till min och min broders 18 års fest som förmodligen blir halloween party. LÄNGTAR!! 

Här kommer en del bilder från desert park.

Fåglshow 

 

Bushcoconut 

Fågel

Kalya, Hannah och Peta 

Kängrus 

Koby, så sött!

Thorny devil, ett av alla djuren här 

Lizard, guana 

Upp