Utbytesstudent i  Australien !

Lite av allt

Förra helgen var det formal, som vår student bal hemma. På fredagen var det st philips vilket är min skola och på lördagen var det min värdbrors, Lahlan. Jag och min värdfamilj åkte ner och kollade på alla fina balklänningar och på lördagen hjälpte jag till med Navy båten som lachlan anlände i, mäktigt och coolt! 

På söndagen var jag hos Suzi för poolhäng med några kompisar, trevligt. Förra torsdagen var jag och såg Hunger games på bio, jag var inget större fan av den men den var okej och underhållande. Tror det hade varit bättre om jag sett de andra två filmerna precis innan så jag kom ihåg vad som hänt. 

Denna veckan har varit lååång men i morgon är det fredag och äntligen helg och sen är det bara en vecka kvar till jullov och vi åker iväg. Jag är så spänd och det kommer bli en fantastisk resa!! 

Har inte så mycket annat och delge mig med just nu. Skriver igen när jag har tid! 

Puss och kram 

4 månader

Idag har jag varit i Alice springs 4 månder. Dessa 4 månader har erbjudit allt! Allt ifrån glädje, irritation, hopp, galenskap, värme, hemlängtan, ensamhet, frustration, kärlek, ja allt man kan tänka sig. När jag fick reda på att jag skulle till Alice springs sa jag " Nej jag ska inte åka, aldrig i livet att jag ska till någon liten håla mitt ute i ingenstans land!" Men iväg åkte jag, rädd men nervös. Vad skulle jga förvänta mig, jag visste att min första värdfamilj var fantastisk men skulle de gilla mig? kommer jag förstå allt? hur kommer det vara i skolan? Så många funderingar och tankar. 

Idag ångrar jag inte en sekund att jag åkte. Okej jag är inte något större fan av skolan men jag försöker och det blir bättre, de är en aning omogna men jag har börjat träffa mer männikor utanför skolan och de är fantastiska! Alla knasigheter jag gjort här. Jag har kastat kosvans, jag har gjort bomber för att kunna vara i ett "krig" i en flod utan vatten, rakat får, kört kneeboarding, ja listan är lång och jag har bara varit här i 4 månader. Jag ser verkligen framemot de kommande 8 månaderna även om ni är saknade där hemma så hoppas jag att ni allt finns kvar där när jag snart är hemma igen. Puss och kram 

 

Ändrade planer men en underbar helgen

 

 

I söndags var det dags för dagsutflykt. 

Helgen blev inte riktigt som planerat. I fredags stack jag hem till Smith's och träffde Aimee. Vi åkte till Peta och åt lunch och tog det lugnt. Vi försökte hitta någon bra konsert men utan success tyvärr. På kvällen stack jag till gymmet och sedan var det julfest med min värdpappas jobb. Det var helt okej, vi spelade biljard och ja, jag var väl ingen höjdare på det, hahah. 

I lördags åkte vi aldrig och campade så istället stack jag, Aimee och Bree till Young guns vilket är hästrace för folk mellan 18-35 år. Folk klädde upp sig hur mycket som helst och det var verkligen en underbar eftermiddag, så mycket människor och ja mycket skoj helt enkelt. Senare stack vi och kollade rugby och efter det drog vi ut en vända. Mycket lykad dag! 

I söndags var det dags för dagsutflykt eftersom det inte blev någon camping. Klockan 7 satt vi allihopa i bilen för 2 timmar färd på vanlig väg men sedan försvann vägen och vi var ute i bushen. Det var verkligen att köra i ett träsk men ännu en upplevelse rikare. " vägen" skulle ta oss till Palm valley vilket den gjorde. Palm valley var FANTASTISKT, jag trodde aldrig jag skulle se något så vakert mitt ute i ökenen. Bilderna visar en liten del av det men inte alls hur det faktiskt såg ut. Det var stora palmer som var 200 år gamla mitt ute i öknen. Detta är dessa upplevelser som gör utbytesåret så fantastiskt. Det var allt för mig. 

 

Bree, jag och Aimee

 

Amy, Courtney och jag 

Palm valley

Palm valley 

Lite allt möjligt

Jag är ju inte så bra på det här med att blogga och jag säger att jag ska bli bättre men jag kommer nog tyvärr aldrig bli bra på att uppdatera men här kommer en lång uppdatering om vad som hänt de senaste två veckorna. I onsdags var det remembrance day och detta uppmärksammades väldigt mycket på skolan. Hela skolan samlades vid flaggstången och där var det massa tal, sång och flaggan hisssdes. Efter det var det dags för semsterns första exam. Det var matte som gällde. Det var väldigt seriöst först samlades alla utanför the hall och där var det tystnad som gällde och sedan var det trapporna upp och det var hemskt, walk of shame eller nått, haha. Inne i aulan var det bord uppradade efter vrande och det var namn brickor på varje bord. Lärarna patrullerade fram och tillbaka och det var knäpp tyst i 2.10 h. Efter det var skolan över och jag gick hem och sov, hah var helt slut.
I onsdags var jag ledig för jag hade inga exams. Jag och Madi stax och tränade först och efter det stack vi och åt lunch på flying doctor, väldigt gott. Därefter var det shopping time, det blev rosa högklackade. På kvällen var det rotary möte med district guvenörern. 

Idag hade jag nutrion exam och det var jättekonstiga frågor så ja vi får väl se hur det gick. Efter det stack jag och madi och köpte kebab wrap. 
Förra helgen var en väldigt lugnt helg, fredagen sov jag och på lördagen var jag och såg rugby och därefter var det pizza kvällen med Smith's, bästa värdfamiljen! I söndags gjorde jag och min nya värdfamilj spring rolls (bild nedan). 

I morgon har jag den sista examen och efter det är year 11 over! Så på kvällen blir det year 11 party is over. På måndag börjar vi year 12, känns inget speciellt. Jag ska bara göra 4 ämnen så jag kommer ha två timmar håla varje dag. Denna helgen ska vi ut och campa, kan väl bli intressant! Ha de så bra, puss och kram 

 

 Remembrance day

 Remembrance day

Spring rolls- glas nudlar, kyckling, morot, gurka, lök, sweet chili och sallad i rispapper. 

Courtney and Amy 

Busy week

Ledsen för väldigt dålig uppdatering men det har hänt så himla mycket denna veckan. Förra lördagen var det halloween fest. Det började med att Aimee, den äldsta systern kom hem från England efter 18 månader men ingen i familjen visste om att hon skulle komma hem, så under dagen gömde hon sig hos Peta. Jag träffade henne och alla tre stack iväg till hårsalong för att få håret uppsatt. Passade utmärkt med min kostym så blev super nöjd. Därefter var det party för hela slaten och alla blev jätte överaskade när Aimee dök upp. Kvällen fortsade på Juicy och var väldigt lyckad. Under dagen hade vi fixat hela lokalen och det blev verkligen jättebra, vi hyrde även en partplaner som fixade tårtan och tårtbordet. 

Söndagen var en riktigt chilldag men på kvällen var det ännu ett party för mig med alla rotarianer. När tårtan kom in och jag skulle blåsa ut ljuen gick de inte och släcka för de var ljus som börjar rinna igen, hopplösa värdpappor och kontaktperson, de förvånar en aldrig! 

Måndagen var en sorligt dag, jag var tvungen och byta värdfamilj och det tog emot. Ville verkligen inte men var tvungen och ha ett leende på läpparna inför nästa värdfamiljen. Även om jag bara flyttar inom Alice känns det ändå jobbigt, det kommer nog alltid vara mitt hem här, speciellt eftersom jag blev väldigt tajt med familjen men det bästa är att jag flyttar tillbaka om 5 veckor för att åka runt i större delar av Australien med dem. 

Veckan som gått har annars varit att lär känna familjen Randell, de har två barn, Amy och Courtney som är 12 och 14 år. De har 3 hundar. Vi bor i ett stort fint hus vid golfbanan så det är posivtivt. Min säng är megastor och jag älskar den, så comfortable. 

I fredags var det Halloween och på denna sidan stan bor det nästan bara Americaner så det är en väldigt stor happening. Vi gav ut massor av godis och skrämmde de flesta. Ett par mammor blev så rädd att de hoppade tillbaka ut på gatan. De var ett bord med godis i en skål och när man stoppar i handen kommer det upp ett skelett och slår på en men det som gjorde folk rädda var att under bordet låg två personer och tog tag i benen. Det var så roligt så jag hade nästan träningsvärk dagen efter. 

I lördags var det Colour smash, vilket är som colour run. Vansingt roligt! jag och en kompis rullade oss i färgpudret så vi såg ju helknasiga ut efteråt men kul hade vi. På kvällen såg vi först rugby sen var det snabbt hemma för utgång. Vi drog först på en halloween fest som var riktigt tråkigt därefter drog vi till juicy och det blev en riktigt lyckad kväll, vi firade Tegan som fyllde 20. Jag var hemma igen vid 4.30 så nu är jag super trött och måste sova. Puss och kram på er alla där hemma.

 

Tårtbordet

Jag på min födelsedag med massa blommor jag fick. 

 

Tårtan som var amazing! 

Håruppsättning och klännning 

Upp