Utbytesstudent i  Australien !

skillnader

Skor: alla går med skor inomhus, utomhus, överallt! När jag först kom blev det världens chock, var ställer man skorna men sedan när de gick in med de blev det ännu mer konstigt. 

 

Gardiner: jag vet inte hur andra gör men när det blir mörk drar vi aldrig för gardinerna där nere men i våra sovrum gör vi så klart men här, så fort det blir mörkt dras allt för, i varje rum och det är inte så gardiner, det är gigantiska, stor och tjocka!! 

 

Isolering: isolering existerar nog inte i detta land för det är lika kallt ute som inne. På nätterna är det runt 9 grader utomhus och likaså inomhus. Element är inte heller något som existera. Detta gör att jag sover med 5 täcken + filt+ tjocktröja och långabyxor.  

 

Hund: många här har hund men det är inte en enda som går ut med sin hund. Vi har en hundlucka och ett stängd trädgård så får hunden klara sig själv. 

 

Trafik: som många vet är det vänstertrafik, och det var lite confusing i början kan jag villig erkänna. 

 

Mat: allt är socker, vit bröd, kakor, chips och dylikt. Än så länge har jag lyckats hålla mig borta från detta men det finns verkligen överallt och i allt! ( Milli, jag har testa timtam!! har även testat med med varmchocklad som sugrör, det kan blir farligt!! sååå gott!!) 

 

Ja det var väl allt för mig idag, hoppas ni alla har det br där hemma! 

 

xxx 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas