Utbytesstudent i  Australien !

St Philip's college

Jag tänkte berätta lite om min skola. Jag började idag på St Philip's college här nere i Alice, det är en privatskola med runt 600 elever. Det är från year 7 till year 12. Year 10-12 är som gymnasiet i Sverige. Jag har själv valt mina ämnena och dessa är matte och engelska som är obligatoriska, nutrion som är näringslära, fotografi, idrott och busniess and enterprises. 

 

Första dagen idag, ja jag kan säga att jag tycker verkligen inte om första dagar men det blir bättre. Det är kul och ha olika människor i varje klass men det gör det lite väl jobbigt med namn och man hinner knappt prata med någon förens det är dags för nästa lektion med nya människor igen. 

 

Här har ni en bild på min vinter uniform, det är så kallad vinter här just nu men det är 27 grader på dagen men dock endast 5 grader på natten. 

skillnader

Skor: alla går med skor inomhus, utomhus, överallt! När jag först kom blev det världens chock, var ställer man skorna men sedan när de gick in med de blev det ännu mer konstigt. 

 

Gardiner: jag vet inte hur andra gör men när det blir mörk drar vi aldrig för gardinerna där nere men i våra sovrum gör vi så klart men här, så fort det blir mörkt dras allt för, i varje rum och det är inte så gardiner, det är gigantiska, stor och tjocka!! 

 

Isolering: isolering existerar nog inte i detta land för det är lika kallt ute som inne. På nätterna är det runt 9 grader utomhus och likaså inomhus. Element är inte heller något som existera. Detta gör att jag sover med 5 täcken + filt+ tjocktröja och långabyxor.  

 

Hund: många här har hund men det är inte en enda som går ut med sin hund. Vi har en hundlucka och ett stängd trädgård så får hunden klara sig själv. 

 

Trafik: som många vet är det vänstertrafik, och det var lite confusing i början kan jag villig erkänna. 

 

Mat: allt är socker, vit bröd, kakor, chips och dylikt. Än så länge har jag lyckats hålla mig borta från detta men det finns verkligen överallt och i allt! ( Milli, jag har testa timtam!! har även testat med med varmchocklad som sugrör, det kan blir farligt!! sååå gott!!) 

 

Ja det var väl allt för mig idag, hoppas ni alla har det br där hemma! 

 

xxx 

La casa

Så här ser mitt rum ut. Oh juste såg min första vilda kängru igår, den var precis utanför huset, på en kulle. 

 

Detta är mina värdsyskon och utbytesstudenten som var här för 2.5 år sedan, ja bilden säger väl rätt mycket om hur de är! Mesta dels skratt! 

                                                                                        

Första dagarna

Jag har nu börjat landa här och jetlagen börjar lägga sig. Jag trivs så himla bra i min familj, så underbara och roliga! så det känns jättebra dock är det lite tråkigt att skolan inte börjar förens nästa vecka, så det känns lite ensamt och inte känna något förutom värdfamiljen och en massa äldre, jaja det blir bättre. De gör allt för att jag ska ha det bästa året här! 

 

Lite om Alice Springs, det bor ungefär 26000 människor. Många är urbefolkningen så kallade auborginer, ja de är lite speciella. De har sitt eget språk, går inte i skolan och bor i olika små kolonier. En av dessa ligger utanfär skolan precis. Det är väldigt intressant och se, för ja det är en stor kulturchock! Speciellt när de sitter i den uttorkade floden och letar mat. Det är ändå häftigt och se hur olika vi är. 

 

Idag var jag på skolan och den var trevlig, min klass är iväg på ett läger just nu så jag börjar skolan nästa vecka. Nästa helg ska vi åka 250 km ut i outbacken, där det är ett jättestort event. Vi ska kampa, det kan bli intressant..... 

 

Stockholm- Bangkok

Jag lever!! Jag har nu anlänt till Bangkok efter 10 timmars åkning.  Vi befinner just nu på ett hotell där jag ska befinna mig på de närmaste 18 timmarna. Halva flygningen är gjort och jo jag vet att jag var långt hemifrån men inte SÅ här långt! Än så länge är allt bra, mycket trevliga människor och mycket mat dock inte så god men en gudomlig god frukot på hotellet. Resan fortsätter till Perth i 7 timmar och sedan vidare till Alice Springs. 

 

Hotellet i bangkok 

 

Mina två rumskompisar, Sofia och Agnes

 

Älskar er! 

 

 

Knasfamiljen... :*

 

Oj vilken helg

Helgen inledes på fredagen med en stor middag för alla underbara tjejkompisar och övergick därefter till fest. Jobbigt och ta förväl men en rolig kväll. Lördagen fortsatte med släktmiddag och ännu mer avsked. Det börjar verkligen närma sig nu. Imorgon åker jag upp till Stockholm för att sedan på onsdg träffa alla utbytesstudenter på Arlanda som ska till Australien och Nya zeeland. Dagen idag har bestått av packning, usch tycker verkligen INTE om att packa men nu är det klart. Tack alla som gjorde helgen oförglömligt! 

 

 

Kidnappning

Hej, gårdagen uppvaknande var inte som det brukade. Brudarna på första bilden kom och överaskade mig med en stor och god frukost och sedan var det vidare till Helsingör där Linn mötte upp oss för ännu mer mat och mys. Dagen fortsatte hos Milli med tacosmys där ytterligare Johanna, Tina och Louise dök upp. Tack tjejer för en mysig dag i matens tecken! 

 

Upp