Utbytesstudent i  Australien !

Första veckan

Idag har jag äntligen fullt internet så tänke updatera er om den förta veckan. 

Dag 1  måndag 8 dec 

Vi körde från Alice springs till Williamstown för att bo hos uncle Danny som är min värdmammas Adis mammas bror. Vi lämnade Alice 5.30 och vi var inte framme förens 00.00. Vi åkte 1500 km så nästan lika långt som Sverige. Vi åt lunch i Cooper pedy vilket är en stad under marken men vi var inte där speciellt länge för jag ska tillbaka där i maj. Under resans gång såg vi Emus, kängrus och gigantiska eagles. När vi kom fram hade vi världens godaste sheepers pie (sorry mamma men den är gudomlig!) 

 

Dag 2 tisdag 9 dec 

Vi alla vaknade väldigt sent och till frukost fick vi omelett. Huset ligger på ett litet berg och det var fantastisk utsikt över Adelaide hills. På eftermiddagen åkte vi till Gorge Wildlife park. Där fanns alla möjliga djur som Australien har och erbjuda. Det bästa med dagen var att jag fick hålla en koala. Hon var så söt men hon var tung och muskulös. En av alla saker på min bucketlist är avtikat. 

 

Dag 3 onsdag 10 dec 

Tro det eller ej men jag och Caleb var ute och sprang klockan 8 på morgonen. Vi var väldigt stolta över oss själva men jag var helt död och caleb var inte ens trött, orättvist. Efter det åkte vi till Barossa Valley och för er som inte vet vad det är så är det ett stort vindistrict som är väldigt känt. Vi testade massa olika viner på alla diverse olika vingårdar. Jag har insett att jag tycker bättre om de små gamla vingårdarna än de nya toppmoderna. 

 

Dag 4 torsdag 11 dec 

Vi hade en väldigt lugnt morgon. Vi åkte till whispered lake som är en sjö som är formal som en oval så om man står på ena sidan och viskar något kan man höra det på andra sidan sjön. Efter det åkte vi till en choklad fabrik, mums. Där fanns alla möjliga olika sorter, smaker, färger och former på choklad. På kvällen tog vi det lugnt igen och kollade pitch perfect. 

 

Dag 5 fredag 12 dec 

Vi lämnade uncle danny och di tidigt för att vara ute på vägarna igen. Denna dagen åkte vi 800 km. Vi hade lunch at Mount Gambier där det finns en blå lake. Den är så klar blå så man tror inte det är sant. Den är alltid blå förutom ett par dagar i November då den är grå. Tidigare var sjön en vulkan. I stannade och sov i Warrnabool som är början av great oecan road. 

 

Dag 6 lördag 13 dec 

Idag har varit den bästa dagen hittintills. Vi åkte till great ocean road vilket var helt fantastiskt, underbart fint. Havet var underbart blått och vågorna var gigantiska. Alla i familjen förutom jag och Lachlan har åkte helikopter över de 12 apostles så jag och Lachlan bestämde oss för att göra det och jag ångrar inte för 5 öre att vi gjorde det. Den upplevelesen var oslagbar! Turen varade i 15 minuter. För ett år sedan kunde jag inte ens drömma om att jag skulle göra detta. Vi såg de 12 apostels som nu bara är 7 kvar. Det är stora stenblock ute i vattent. De andra har förstörts i vattent utav de stora vågorna. Efter att ha gjort great ocean road åkte vi vidare upp till och förbi Melbourne och sedan till Albury där vi stannar i natt. I morgon åker vi vidare till Canberra och stannar till Torsdag då jag ska klättra Habour Bridge. Denna resan är så fantastiska att jag aldrig kunde drömma om att göra detta. Hoppas ni har det bra hemma. Försöker uppdatera så ofta jag kan. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas