Utbytesstudent i  Australien !

Första veckan

Idag har jag äntligen fullt internet så tänke updatera er om den förta veckan. 

Dag 1  måndag 8 dec 

Vi körde från Alice springs till Williamstown för att bo hos uncle Danny som är min värdmammas Adis mammas bror. Vi lämnade Alice 5.30 och vi var inte framme förens 00.00. Vi åkte 1500 km så nästan lika långt som Sverige. Vi åt lunch i Cooper pedy vilket är en stad under marken men vi var inte där speciellt länge för jag ska tillbaka där i maj. Under resans gång såg vi Emus, kängrus och gigantiska eagles. När vi kom fram hade vi världens godaste sheepers pie (sorry mamma men den är gudomlig!) 

 

Dag 2 tisdag 9 dec 

Vi alla vaknade väldigt sent och till frukost fick vi omelett. Huset ligger på ett litet berg och det var fantastisk utsikt över Adelaide hills. På eftermiddagen åkte vi till Gorge Wildlife park. Där fanns alla möjliga djur som Australien har och erbjuda. Det bästa med dagen var att jag fick hålla en koala. Hon var så söt men hon var tung och muskulös. En av alla saker på min bucketlist är avtikat. 

 

Dag 3 onsdag 10 dec 

Tro det eller ej men jag och Caleb var ute och sprang klockan 8 på morgonen. Vi var väldigt stolta över oss själva men jag var helt död och caleb var inte ens trött, orättvist. Efter det åkte vi till Barossa Valley och för er som inte vet vad det är så är det ett stort vindistrict som är väldigt känt. Vi testade massa olika viner på alla diverse olika vingårdar. Jag har insett att jag tycker bättre om de små gamla vingårdarna än de nya toppmoderna. 

 

Dag 4 torsdag 11 dec 

Vi hade en väldigt lugnt morgon. Vi åkte till whispered lake som är en sjö som är formal som en oval så om man står på ena sidan och viskar något kan man höra det på andra sidan sjön. Efter det åkte vi till en choklad fabrik, mums. Där fanns alla möjliga olika sorter, smaker, färger och former på choklad. På kvällen tog vi det lugnt igen och kollade pitch perfect. 

 

Dag 5 fredag 12 dec 

Vi lämnade uncle danny och di tidigt för att vara ute på vägarna igen. Denna dagen åkte vi 800 km. Vi hade lunch at Mount Gambier där det finns en blå lake. Den är så klar blå så man tror inte det är sant. Den är alltid blå förutom ett par dagar i November då den är grå. Tidigare var sjön en vulkan. I stannade och sov i Warrnabool som är början av great oecan road. 

 

Dag 6 lördag 13 dec 

Idag har varit den bästa dagen hittintills. Vi åkte till great ocean road vilket var helt fantastiskt, underbart fint. Havet var underbart blått och vågorna var gigantiska. Alla i familjen förutom jag och Lachlan har åkte helikopter över de 12 apostles så jag och Lachlan bestämde oss för att göra det och jag ångrar inte för 5 öre att vi gjorde det. Den upplevelesen var oslagbar! Turen varade i 15 minuter. För ett år sedan kunde jag inte ens drömma om att jag skulle göra detta. Vi såg de 12 apostels som nu bara är 7 kvar. Det är stora stenblock ute i vattent. De andra har förstörts i vattent utav de stora vågorna. Efter att ha gjort great ocean road åkte vi vidare upp till och förbi Melbourne och sedan till Albury där vi stannar i natt. I morgon åker vi vidare till Canberra och stannar till Torsdag då jag ska klättra Habour Bridge. Denna resan är så fantastiska att jag aldrig kunde drömma om att göra detta. Hoppas ni har det bra hemma. Försöker uppdatera så ofta jag kan. 

 

Underbar dag

Idag var det upp tidigt för BBQ- frukost hos Torres och säga hejdå till alla. Senare träffade jag Madi och hennes kompis Lisa, väldigt trevliga tjejer. Vi åt lunch på picolos därefter stack vi till Gloria Jeans och mötte upp Ella. Efter det åkte vi till madi för att se på hennes lilla kängruunge, han är så underbart söt så det går inte och beskriva. Jag fick mata honom, lycklig tjej. Strömmen hos Madi hade lagt av p.g.a. en bilkrock så det var så varmt i huset så vi åkte till Lisa och sjöng singstar. Det blixtrade och åskade så vi åkte och köpte maccas och sedan åkte vi till Ella. Så jag har idag varit i allas hus. Vi åkte därefter på en roadtrip ute i ingenstans land och badade fötterna i röd-sand- lera, bra massage för fötterna, haha. 

Nu är allt packat och klart och vi lämnar Alice om 4 timmar, är så spänd! Det ska berkligen bli fantastiskt och underbart. 

 

Puss och kram 

Skolan är över

I fredags fick jag jullov, underbart! Jag är ledig ända fram till 27 januari, den känslan är oslagbar och om bara två dagar är vi ute på roadtrip. I torsdags fixde jag håret och det blev väldigt blondt men snygg och jag trivs väldigt bra i det. Det är alltid läskigt och gå till en ny frisör, man vet aldrig vad man kan förvänta sig. Fredags kväll var vi först ute i ingenstans land där en av min kompisar bor och efter det sov Madi hos mig. 

I dag lördag har jag flyttat tillbaka till min första värdfamilj vilket känns väldigt bra. Min packning är klar och de andra har inte ens börjat så detta kan ju bli intressant. Brukar aldrig vara bra på att packa men eftersom jag har bytt familj är det redan gjort. Nu på kvällen har vi sett Aimee, Jorja och Kaylas dansshow. Det var lilla sjönjungfrun och de gjort det väligt bra! Kul och se. Jorja som är 5 och Kayla som är 8 hela deras dansgrupp var så söta. Där var även ett par nemofiskar med i showen och de var nog inte äldre än 3 år och de var så söta, man skrattde av lycka så söta de var, haha. 

I morgon är det brunch hos Torres (familjevänner) vilket ska bli trevligt. Ha det så bra där hemma. Vet inte riktigt hur det kommer gå med uppdateringen men jag ska försöka annars kommer det ett nytt om 5 veckor. puss

 

 

December

Oj vad snabbt tiden går, redan december. Det känns dock inte alls som december när solen skinner ute och det är 43 grader varmt. Väldigt konstigt och det gör en väldigt fundersam, hjärnan hänger inte riktigt med men jag älskar det. Älskar och kunna ha kjol, klänning och shorts och inte behöv frysa, kunna bada när man vill, det är underbart. 

Helgen blev inte alls som planerat men det var trevligt iallafall. Maddi sov här i fredags och på lördagsmorgonen skulle hon jobba och jag stack iväg på boxning. Sedan blev det en runda i stan med mina värdsystrar. På kvällen var det Rotarys julfest. Det blev en hyfsat tidigt kväll så när jag kom hem pratade jag med Lina, mycket trevligt och saknar är du! På söndagen tog jag det väldigt lugnt, lite matshopping och allmänt lugnt. 

Sista veckan av skolan och det känns underbart!! Jag tänkte jag skulle berätta lite mer om resan jag ska på, på måndag. Jag ska flytta tillbaka till min första familj på lördag. Så det är jag, Hannah, Aimee, Caleb, Lachlan, Adi och Steve som ska iväg. Vi ska bila ner till Adelaide vilket är 1500 km från här. Sedan ska vi vidare till Great ocean road, vilket ska bli super häftigt. Därefter bär det av till Canberra och Sydney.I sydney ska jag klättra Harbour Bridge vilket jag verkligen ser framemot. Sedan bär det vidare mot new castle, Brisbane, Gold coast och sunshine coast. Sedan är det tillbaka här igen. Så mer detaljer kommer senare men uppdateringen kommer inte vara så bra på fem veckor eftersom jag inte vet hur det blir med internet men jag ska försöka. 

 

Puss och kram 

Upp